Jagten På Skolens Væsen består foruden et radiodrama også af fire animerede dokumentarfilm, hvor børn, unge, voksne og ældre-generationen fortæller om deres skoleliv ud fra de aktuelle tematikker, som bliver berørt i lyd-fortællingen. Filmene sætter fokus på den fælles skolehistorie – og bringer eleverne tættere på en evig aktuel og på samme tid gammel historie, der hele tiden tager os videre på vej mod fremtiden.

De 4 selvstændige film kan ses uafhængige af hinanden og uafhængigt af radiodramaet. Filmene har en spillelængde på 5-7 minutter og skal inspirere og igangsætte elevernes egne iagttagelser, fortællinger og feltarbejde med skolefortællinger i de forskellige generationer.

Børn, unge, voksne og ældre- generationen fortæller hver deres historie om deres skoleliv ud fra de aktuelle tematikker, som bliver berørt i lyd-fortællingen. Filmene sætter dermed fokus på den fælles skolehistorie – og bringer eleverne tættere på en evig aktuel og på samme tid gammel historie, der hele tiden tager os videre på vej mod fremtiden.

Filmene skal inspirere og igangsætte elevernes egne iagttagelser, fortællinger og feltarbejder med skolefortællinger i de forskellige generationer. Materialet sætter eleverne i stand til at sætte deres egen skolegang i et historisk perspektiv. Eleverne får mulighed for at reflektere, filosofere og stille spørgsmål ud fra en historisk kontekst, som de selv er en del af.

Den første film handler om skolen for 200 år siden, dér hvor det hele begyndte. Vi høre her om skolen i 18- og 1900tallet:

Den anden film handler om skolen i 1950'erne:

Den tredje film i serien handler om skolen i 1970'erne:

I den sidste af de fire animerede kortfilm forestiller vi os, hvordan skolen kan se ud i fremtiden. Hør børn og voksnes bud på fremtidens skole: